streda 8. apríla 2015

ZDRAVÉ ALTERNATÍVY. SACHEROVA TORTA


   Viem že tradičná  ,,Sacherka" je skvelá torta známa na celom svete a miliony ľudí ju milujú a žiaden recept nechutí tak, ako originál Sacher..
Ale pre tých, ktorí chcú niečo podobné, kde sa stretáva čokoládova a marhuľová príchuť, ale kvôli alergiám, či potravinovým intoleranciam nemôžu mlieko, alebo pšeničnú múku, skúšala som alternatívu, ktorá by sa jej chuťovo priblížila.
Myslím, že vás ani táto torta nesklame.Je jemná a šťavnatá vďaka orechom, ktorými som nahradila múku. Kakao a marhule však potlačili orechovú chuť, takže výsledok je naozaj o čokoláde a marhuliach.

/pozn. orechy sú pre niektorých alergén/
                   
                               

Postup: 5 bielok vyšľaháme dotuha.
             5 žĺtkov vymiešame s rozpusteným tabletkami stevie 5ks v troške vriacej vody /2cl/
             / ja som skombinovala steviu a kokosový cukor/
              žĺtkovú zmes zmiešame mixerom s maslom / 60g/
              do žltkovej zmesi  pridáme veľkú kopcovitú lyžicu kakaa a primiešame so
              šálkou /200ml/ mletých orechov, v ktorých sme zmiešali čajovú lyžičku sody bikarbony.
              Nakoniec zľahka vmiešame bielkový sneh a dáme piecť do vymastenej  a orechami vysypanej malej tortovej formy /16cm cca/ do vyhriatej rúry na 180st. 30minút.

Náplň: marhuľový džem
Poleva: rovnaké diely kokosového oleja, kakaa a agave / stevie/

                                
             

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára