piatok 3. apríla 2015

Proteinový nízkosacharidový ČOKO - KOKO



Ak máte nejaký obľubený koláčik, niekedy sa dá urobiť aj jeho zdravšia podoba..a rovnako chutná...teda lepšia:-)
Tu je sľúbený recept, na myslím, že vernú kopiu kokosového zákusku.
Koláčik som piekla v keramickej miske veľkej cca 20 krát 30cm.


            Korpus: Dokladne!! oddelené bielka 3ks vyšľaháme dotuha, potom pridáme pol lyžičky kypr. prášku a vyšľaháme ešte viac dotuha. 100g kokosu zmiešame s troškou soli a dvoma lyžicami ochuteného proteinového prášku /vanilka, kokos, len nie čokolada/. sypkú zmes jemne vmiešame do vyšľahaných bielkov. podľa chuti osladíme steviou, xylitolom, kokosovým cukrom a podobne. ak máme tabletky, tak 4-5 hodime do lyžice vody a dame do mikrovlnky, aby sa vo vriacej vode rozpustili. premiešame, aby trošku vychladli. na záver pridáme do cesta 1biely jogurt. Dobrý je ružový zvolensky bez tuku a cukru osladený sladidlom. formu vytrieme olejom a vysypeme kokosom. nalejeme cesto a pečieme na 180 cca 30 minut. koláčik musí trošku dvihnúť a keď cesto jemne chytíte, je pevne..budete cítit, že je pečené.
        

          Krém: 3 Zltka vyšľaháme nad parou vidličkou so silnou vychladenou kávou a riadne!!! osladenou /cca pol deci/ pretože pridáme ku tomu 2 veľké lyžice kakaa.Asi do 5 minút dostane kakaový hustý krém. ak máme kokosový olej, možeme pridať jednu lyžicu.Dáme von vychladiť na schod tretí zdola, alebo na balkon úplne nalavo:-)
Do vychladeného krému vmixujeme lyžicu proteínu a jeden banan. Ak máme makké avokádo a chceme mať viac krému, pridáme aj ten. ponorným mixerom
všetko zmixujeme na hladký hustý čokoladový krem.

           Poleva: tri lyžice zohriateho kokosového oleja zmiešame s troma lyžicami kakaa a troma lyžicami agave / stevia, med, javorový sirup/
Na vychladnutý korpus dáme krem, šupneme do mrazáku na chvíľu schladiť a na studený nalejeme polevu. dáme von alebo do chladničky.
Ak vám koláčik chutil, alebo sa recept páči, budem rada, ak ho budete zdieľať a stane sa inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravšie:-)


                                

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára