piatok 3. apríla 2015

PERNÍKOVÝ BROWNIES BEZ MÚKY S JABĹČKOM A TEKVICOU

Ďaľšia variácia brownies. Ako všetky moje koláče, aj tento je nenáročný na prípravu a kuchynské náradie...stačí jedna misa a lyžica na zmiešanie.
Tentokrát PERNIKOVY S JABLCKOM A TEKVICOU /bezlepkový/
pre tých, čo maju bezlaktozovu dietu, jogurt a mlieko nahradíme jablčkovou šťavou.
Postup: zmiešame lyžicou šálku strúhaného jablčka a tekvice /alebo len jablčka/, 3 lyžice oleja, 1 vanilkový jogurt /alebo jablková jogobella, zvolenský perníkový/ , perníkové korenie /lyžica/, rozpustená stévia v troške vriacej vody 6 tabletiek, pol šálky kakaa, šálka kokosu, tri lyžice pomletých ľanových semienok,lyžička sody bicarbony a trošku soli. ak je hmota príliš hustá, prileje trochu mlieka, aby bolo cesto husté, ale dalo sa liať..vylejeme do keramickej zapekacej misy vytretej olejom a vysypanej kokosom. Pečieme 40 minut na 180. po vychladnutí polejeme polevou z 3lyžice kokosového oleja, 3 lyžice kakaa a 3 lyžice agave

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára