utorok 14. apríla 2015

DOMÁCE CHRUMKAVÉ MUSLI


Máte radi chrumkavé musli z krabice? Čítali ste niekedy aj zloženie písané na obale? Zistili by ste, že väčšina týchto výrobkov často nemá nič spoločné so zdravým jedlom s ktorým si ich spájame a jeme s pocitom, že sme sa rozhodli urobiť niečo pre svoje zdravie.
Hotové zmesi obsahujú kopec lacných ingrediencií, ktoré tam vôbec nepatria. Biely cukor, kopec tuku, glukozový sirup, extrudát zo pšeničnej a kukuričnej múky, pufovana biela ryža, sojový granulát, kukuričný škrob plus rôzne aditíva pre lepšiu chuť a dlhšiu trvanlivosť.

Urobiť si domáce chrumkavé musli je pritom také jednoduché. Stačí len trochu kreativy a len málo času:-)


Zohrejte si rúru na 220 st.
Plech potrite rastlinným olejom /slnečnicový, sezamový, kokosoý, olejový, orechový/
Nasypte naň 200  ovsených  vločiek,, trošku ich posoľte. Pridajte akékoľvek tekuté sladidlo, ako med, agave, javorový sirup /podľa chuti 2-3 lyžice/
Na záver pridajte 4 lyžice  kokosového oleja  /môže byť aj 100% slnečnicový alebo akýkoľvek / sezamový, orechový/. celú zmes premiešame.
Toto je základná zmes, ktorú potrebujete a do nej primiešavate to, čo máte radi v ľubovoľnom množstve.

Tip: rôzne sušené ovocie, všetky druhy semienok /tekvicové, slnečnicové, ľanové, konopne/, orechy /vlašské, para, kešu, arašidy, pekanové/, kokos a kokosové lupienky, ...

Na dochutenie môžete použiť škoricu, kúsky kvalitnej horkej čokolády a podobne.

Všetko dôkladne premiešate a vložite do rury. Teplotu stiahnite na 180st. a pečiete dozlata /20-30minút, pozor, aby vám to nepripieklo, kontrolujte rúru. Vyberieme a necháme riadne vychladnúť, zmes schrumkavie, až ked bude uplne vychladnutá.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára