Recepty s príbehmi. Som jedna z vás. Matka dvoch dcér, ktorá si hľadá svoju cestu ako si plniť svoje sny. .Byť sama nie je vždy ľahké. Ale byť šťastná sa učím každý deň:-) https://www.facebook.com/groups/295248383943338/
utorok 14. apríla 2015
DOMÁCE CHRUMKAVÉ MUSLI
Máte radi chrumkavé musli z krabice? Čítali ste niekedy aj zloženie písané na obale? Zistili by ste, že väčšina týchto výrobkov často nemá nič spoločné so zdravým jedlom s ktorým si ich spájame a jeme s pocitom, že sme sa rozhodli urobiť niečo pre svoje zdravie.
Hotové zmesi obsahujú kopec lacných ingrediencií, ktoré tam vôbec nepatria. Biely cukor, kopec tuku, glukozový sirup, extrudát zo pšeničnej a kukuričnej múky, pufovana biela ryža, sojový granulát, kukuričný škrob plus rôzne aditíva pre lepšiu chuť a dlhšiu trvanlivosť.
Urobiť si domáce chrumkavé musli je pritom také jednoduché. Stačí len trochu kreativy a len málo času:-)
Zohrejte si rúru na 220 st.
Plech potrite rastlinným olejom /slnečnicový, sezamový, kokosoý, olejový, orechový/
Nasypte naň 200 ovsených vločiek,, trošku ich posoľte. Pridajte akékoľvek tekuté sladidlo, ako med, agave, javorový sirup /podľa chuti 2-3 lyžice/
Na záver pridajte 4 lyžice kokosového oleja /môže byť aj 100% slnečnicový alebo akýkoľvek / sezamový, orechový/. celú zmes premiešame.
Toto je základná zmes, ktorú potrebujete a do nej primiešavate to, čo máte radi v ľubovoľnom množstve.
Tip: rôzne sušené ovocie, všetky druhy semienok /tekvicové, slnečnicové, ľanové, konopne/, orechy /vlašské, para, kešu, arašidy, pekanové/, kokos a kokosové lupienky, ...
Na dochutenie môžete použiť škoricu, kúsky kvalitnej horkej čokolády a podobne.
Všetko dôkladne premiešate a vložite do rury. Teplotu stiahnite na 180st. a pečiete dozlata /20-30minút, pozor, aby vám to nepripieklo, kontrolujte rúru. Vyberieme a necháme riadne vychladnúť, zmes schrumkavie, až ked bude uplne vychladnutá.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára