sobota 4. apríla 2015

PŠENOVE GULE




        Toto nie je dezert...toto je sladký obed. ak trpíte anémiou, alebo vaše dieťa a neobľubuje červene mäso, tak treba jest pšeno. Je to lúpane proso. sú to malé guľôčky podobné kuskusu. Je to jediná obilnina, ktorá je zásadotvorná a pôsobí proti prekysleniu organizmu. práve prekyslenie organizmu je podľa mnohých spúšťačom pre mnohé choroby vrátane rakoviny. okrem toho spolu s makom su to jediné rastlinné potraviny s obsahom železa 15-16mg na 100g, čo je odporúčaná denná dávka. v porovnaní špenát ma len 3-4mg...ale podme k tomu obedu:

       250g pšeno prelejeme 2-3 krát vriacou vodou, dáme do hrnca ako ryžu a zalejeme 250ml mlieka a 250ml vody. pridáme soľ a veľa hrozienok. zakryjeme a dusíme až do rozvarenia, čo znamená, že keď lyžicou pšeno potlačíme o hrniec, rozmaže sa na kašu.vodu môžeme podľa potreby priliať. dusíme, pokiaľ voda nezmizne a zostane hustá kaša. do pšena zmiešame sušené sójové mlieko 3-4 lyžice, kokos podľa chuti a osladíme agáve, alebo medom. formujeme gule, ktoré obalíme v kokose..


      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára