Recepty s príbehmi. Som jedna z vás. Matka dvoch dcér, ktorá si hľadá svoju cestu ako si plniť svoje sny. .Byť sama nie je vždy ľahké. Ale byť šťastná sa učím každý deň:-) https://www.facebook.com/groups/295248383943338/
sobota 4. apríla 2015
PŠENOVE GULE
Toto nie je dezert...toto je sladký obed. ak trpíte anémiou, alebo vaše dieťa a neobľubuje červene mäso, tak treba jest pšeno. Je to lúpane proso. sú to malé guľôčky podobné kuskusu. Je to jediná obilnina, ktorá je zásadotvorná a pôsobí proti prekysleniu organizmu. práve prekyslenie organizmu je podľa mnohých spúšťačom pre mnohé choroby vrátane rakoviny. okrem toho spolu s makom su to jediné rastlinné potraviny s obsahom železa 15-16mg na 100g, čo je odporúčaná denná dávka. v porovnaní špenát ma len 3-4mg...ale podme k tomu obedu:
250g pšeno prelejeme 2-3 krát vriacou vodou, dáme do hrnca ako ryžu a zalejeme 250ml mlieka a 250ml vody. pridáme soľ a veľa hrozienok. zakryjeme a dusíme až do rozvarenia, čo znamená, že keď lyžicou pšeno potlačíme o hrniec, rozmaže sa na kašu.vodu môžeme podľa potreby priliať. dusíme, pokiaľ voda nezmizne a zostane hustá kaša. do pšena zmiešame sušené sójové mlieko 3-4 lyžice, kokos podľa chuti a osladíme agáve, alebo medom. formujeme gule, ktoré obalíme v kokose..
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára