sobota 4. apríla 2015

BEZLEPKOVÉ CÍCEROVÉ CESTOVINY



....tieto cestoviny sme pravidelne zaradili do nášho jedálnička. chutia mne aj deťom.  Jeme ich na x spôsobov, naslano  aj mladšia dcéra nasladko....
Príprava je veľmi jednoduchá, len spracovanie cesta je o niečo ťažšie ako u klasických pšeničných rezancov, pretože cesto je veľmi hutné a tvrdé...preto, ked ich robím, tak vždy vo veľkom množstve a následne ich vysuším dva dni a skladujem ako klasické cestoviny v špajzi.

postup:450 cícerovej múky zmiešame so 4 vajciami, lyžičkou soli a trochou vody. naozaj len trochu, inak sa cesto bude lepiť a nebudete ho vedieť vyvaľkať, ani krájať. poriadne spracujeme do cesta, ak je veľmi tuhé, ešte trochu vody môžeme priliať. po vypracovaní vyvaľkáme na pomúčenej doske so zvyškom múky cesto a krájame rezance.
.....ak ste náhodou predsa len vody dali viac, môžete urobiť halušky cez haluškovník alebo lyžičkou hádžte malé halušky do vriacej osolenej vody. Ku tomu si opražte cibuľku a primiešajte bryndzu.


Rezance sú výborné so slanými syrmi, ako bryndza, feta, ale aj ricotta. Ku tomu mladý baby špenát, čierne olivy, alebo čo máte najradšej...
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára