nedeľa 5. apríla 2015

PROTEÍNOVÉ ORECHOVÉ GUĽKY



STRATENÁ ENERGIA A ÚNAVA
PROTEINOVO ENERGETICKÉ GULIČKY / energetická vzpruha/

               


                Pracujem s ľudmi....a denne počúvam, ako je každý unavený..ráno, pretože sme skoro vstávali, pred obedom, lebo sme už hladní, po obede potrebujeme siestu, lebo sme zjedli ťažký obed, popoludní lebo sme už dlho v práci, podvečer, lebo sme unavení z práce a večer, lebo je večer a únava k tomu patrí..tu niečo nesedí...unavení sme stále, litre kávy nezaberajú, redbull nám žiadne krídla nedáva, bebe dobré ráno tiež nefunguje...čo teda jesť?
               pri mojom ranajšom zelenom smoothie chlapov zatrasie, ku môjmu čokoládovému koláčiku z cvikly si neodpustia pripomienku, aká to musí byť chuťovečka..a z chuti si zakusnú do horalky, kofily a podobného okrádača našej poslednej energie...lebo všetci žijú v mylnej predstave, že cukor im dodá energiu. Cukor možno, ale nie vo forme týchto ztužených, rafinovaných, spracovaných bordelov plných aditív a jednoduchého cukru, ktorý nám spôsobuje prudké kolísanie hladiny cukru v krvi, čo je samotná príčina našej únavy...
          
         Tiež sa niekedy nechám poblázniť zvláštnymi chuťami a prepadnem niečomu podobnému. našťastie je to velmi zriedka a moje telo mi ihned naznačí, že toto nie je to správne.. a po návrate k jednoduchším a menej priemyselne spracovaným jedlám opäť nadobudnem energiu...a nevadia mi nástupy do práce na 5. hodinu ráno a po 12 hodinách si z chuti zacvičím na mojich hodinách...alebo po večeroch skúšam nové zdravé recepty aby som vám pomohla nájsť stratenú energiu.Emotikona smile
.........aj práve teraz, ked všetci v rodine zaspali, vychutnávam si kľud a božské ticho v kuchyni. Výsledkom sú tieto proteinovo- energetické guličky. Ich príprava je časovo náročnejšia, ale to vôbec nevadí. 40 guličiek som v plastovej nádobe šupla do mrazáku a vždy si vyberiem tolko, kolko chcem. A pokiaľ mám takúto dobrotu vždy v kabelke poruke, nemusím hľadať energiu na celé dopoludnie v žiadnych sušienkach z reklamy, ktoré sú plné cukru:-)


3 lyžice proteínu, 3 lyžice mletých orieškov, kakao, lyžička ľanové semienka, rumová aróma, lyžica arašidového masla, alebo kokosového oleja, mlieko podľa potreby. Formujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v kakau, semienkach alebo mletých orieškoch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára