piatok 3. apríla 2015

RAW TROJFAREBNY KOLAC


ja som taká maková, takže bolo načase aj niečo makové:-)
Cez noc 250g datlí zalejte vodou asi 2-3cm vyšie datlí. Ráno väčšinu vody odlejte /už je to sirup/ do pohára.
1. vrstva. Ponorným mixerom zmixujte datle s troškou vody čo zostala v datliach. polovicu riedkej masy zahustíte orechami, škoricou, štipkou soli a ovsenými vločkami na hustu plastelinu. Tu natlačíme na dno misky cca 15 krát 20cm.
2. vrstva. Pomletý mak asi 150g zalejeme sirupom z datlí,pridáme sol, škoricu a ovsené vločky, aby maková plnka bola hustá a dala sa krájať. Ak bolo sirupu málo, prilejeme trochu vody a osladíme podľa chutí agáve. navrstvíme na prvú vrstvu.
3. vrstva. do druhej polovice datlovej kaši pridáme dve lyžice kakaa a zahustíme v kávovom mlynčeku zomletým kokosom najemno alebo lyžicou kokosového oleja. Ak je masa veľmi tuhá, pridáme trošku vody alebo ešte kokosový olej, podľa toho, akokalorický koláčik si doprajeme:-) ochutíme škoricou, podľa potreby dosladíme agave. Natrieme na druhu vrstvu a posypeme nahrubo nasekanými orechami.


              


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára