štvrtok 21. mája 2015

BEZLEPKOVE ŠPENÁTOVÉ HALUŠKY /bezlaktózové/

Tieto halušky sú úplne super. Ich príprava je rovnako nenáročná ako klasické halušky, ale nutričnou hodnotou sú výrazne vyššie. Sú výborné pre celiatikov, alergikov na kravské mlieko, ale aj tých, ktorí chcú schudnúť a vyhýbajú sa múke, cestovinám a pečivu.

Pripraviť si ich môžete na x spôsobov tak, ako máte halušky radi. S bryndzou a slaninkou, tvarohom a opraženou cibuľkou, vajíčkom alebo ako príloha k mäsitým pokrmom na šťave. Ak chcete niečo pestrejšie, skúste s paradajkami jemne opečenými na cesnaku s čiernymi olivami. na vrch nasypte parmesan a hrsť čerstvej bazalky:-)
Ak nepoužijete špenát a korenie, môžete ich jesť nasladko tvarohové, makové, či orechové.

postup / 3 porcie/
do misy vhodťe 2 vajcia, čajovú lyžičku soli, č. korenie, 3 lyžice rozmrazeného alebo čerstvého posekaného najemno špenátu, cca 2dcl vody. celé rozmiešajte a potom postupne prisýpajte cícerovú múku do konzistencie trochu hustejšieho lievancového cesta, ktoré púšťate cez haluškovník do vriacej osolenej vody. Varíme, kým všetky halušky nevyplávaju na povrch /cca 2min/. Cestíčko majte radšej trošku hustejšie ako riedšie..aby ste halušky mali tuhšie a nie jemné kašovité... muky miniete cca 200-300g.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára