sobota 31. októbra 2015

BEZLEPKOVÝ GAŠTANOVO-ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ


Začína sezóna gaštanov. Ja gaštany milujem a kombinácia gaštanov, čokolády a rumu je pre mňa božská. Keď mám chuť maškrtiť a nemám čas vypekať, vytiahnem z mraziaku gaštanové pyré, pomrvím ho hlinenej šálky, polejem horúcou horkou čokoládou a pokvapkám rumom...a som v sladkom nebi:-)

Ak mám času viac a chcem pripraviť dezert pre mojich milovaných, tak gaštany sú na jeseň pre mňa ingredienciou číslo jeden. Tu je jeden z najgaštanovejších koláčikov.

Ingrediencie:
500g gaštanové pyre
1 jablková detská výživa 
pol pohára mlieka /kokosové, mandlové alebo kravské/
100g horkej čokolády
štipka soli
50g kukuričnej krupice
rum

Všetky ingrediencie okrem rumu mixerom zmiešame /čokoladu predtým rozpustíme vo vodnom kupeli/. Ak chcete ľahšiu verziu, namiesto čokolady pridajte 2 lyžice práškového kakaa. Pečiem na 180st. 35mimut.

1 komentár: