
Vraví sa, že nikdy nie je zlé počasie, len sa nevieme dobre obliecť. A ja dodávam, že aj najesť.
Je prirodzené, že počas mrazivých dní sú šaláty to posledné, na čo máme chuť. Ochladzujú organizmus, chýba nám energia a jediné na čo máme chuť, je vylihovať pri telke a knižkách,
Ja milujem polievky. Hlavne také, ktoré varíte velmi krátko. Ja varím všetko behom pár minút. Takže vývar, ktorý varíte hodiny a potom z neho vyberiete zeleninu rozvarenú ako handru, u mňa neochutnáte. Medzi moje favoritky patrí paradajková s pečenými kápiami / recept zajtra:-)/, krémová Hokaido s ementálom a šošovicová kari a kokosovým mliekom, ktorej som dnes zjedla pol hrnca:-). Je taká výborná, že mi nedalo ju nepofotiť a nepodeliť sa o easy receptík.
Nech sa páči....
Sáčok červenej drobnej šošovice / má cca 200g/
Voda
Vegeta alebo vývar / priznávam, že používam toto dochucovadlo. Nerada sa babrem s vývarmi a nech je mi odpustene, veď kupujem také bez glutamanu/.
strúčik cesnaku
čili
kari korenie
kokosové mlieko /malá plechovka/
štedrá hrsť zelených vňatí /koriander, petržlen/
Šošovicu zalejte dvojnásobkom vody a uveďte do varu. Neopúšťajte kuchyňu, pretože táto malá šošovica je uvarená behom 5 minút a to je jej veľké plus.
Teraz už len prelisujte cesnak, pridajte lyžičku dve kari /podľa chuti/, ja pridávam aj kurkumu a nakoniec vmiešajte plechovku kokosového mlieko/
Premiešajte a vypnite. Keď trošku polievka vychladne, nešetrite zelenými vňaťami. Vitamín C sa varom stráca, tak ju tam nedávajte, kým je polievka horúca.
Príjemné zohrievanie:-) Už sa teším, ako dnes vymrzneme na korčuliach s mojou dcérou Auréliou a potom zjeme zvyšnú polovicu hrnca. Teda polievky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára